Yin & Ride

Paardrijden is een sport waarbij veel flexibiliteit word gevraagd van ons bekkengebied. Als ruiter/amazone moet je kunnen draaien, kantelen, meebewegen en dan ook nog druk geven met je benen om een dressuuroefeningen goed te kunnen uitvoeren.

“Best moeilijk hé” als je dat zo leest.
In het filmpje kun je zien hoe ons lichaam werkt tijdens doorzitten en lichtrijden.
Nu begrijp je wel dat als er een blokkade in dat gebied zit we dit merken aan ons lichaam en ons paard. Een oefening als een grote volte rijden word dan ineens heel moeilijk, je kan je heupen niet draaien en niet genoeg kracht zetten met je binnenbeen en je binnenhand neemt het over van je been en dan breng je de tegel tegen de binnenkant van de hals of erger, over de hals heen, gevolg is dat ons paard door ons binnenbeen valt. Wijken, schouderbinnenwaarts, appyeren etc lukt ook niet om deze correct uit te voeren

Herkenbaar?

Met yin yoga gaan we weer ruimte brengen in het bindweefsel van ons bekkengebied, onderrug en benen. Door de jaren heen of door een val van je paard, emotioneel trauma, etc komen we krapper in ons lichaam te zitten, wat dus minder flexibiliteit met zich mee brengt, maar wat wij als ruiters/amazones juist zo nodig hebben!!
In de yin&ride gaan we eerst een half uur een yin sessie doen van 3 houdingen gericht op meer ruimte te creëren in ons bekkengebied en daarna 3 kwartier rijden om meteen te voelen hoeveel meer flexibiliteit je hebt gekregen.

Meedoen

Stuur ons dan even een berichtje

Meedoen?